Så förbereder du dig inför jobbintervjun

Så förbereder du dig inför jobbintervjun

Om du är väl förberedd för din jobbintervju är chansen större att du gör ett gott intryck.

Hur kommer intervjun gå till?

Vet du hur intervjun kommer gå till? Du kan alltid ringa och fråga. Kommer det till exempel vara en eller flera som intervjuar dig? Var kommer ni hålla hus någonstans? Hur lång tid är avsatt?

Tänk igenom vilka frågor som du tror kan komma, och vad du ska svara för att ge en så bra bild av dig själv som möjligt. Öva gärna hemma. Kanske kan du be en kompis intervjua dig? Frågor som är bra att förbereda sig på är hur du vill presentera dig själv, vilken roll du tar i en grupp och hur du hanterar konflikter. Självklart ska du också ha ett bra svar på varför arbetsgivaren ska anställa just dig.

Här är några exempel på vanliga intervjufrågor

Fundera på några konkreta situationer som lyfter fram din kompetens. Har du ingen erfarenhet från arbetslivet så går det lika bra med ett exempel från dina studier eller din fritid.

Läs på om arbetsgivaren, så att de förstår att du är intresserad av just dem. Förbered några frågor om arbetsgivaren och om tjänsten.

Ta med kopior av ditt cv och personliga brev till jobbintervjun. De är bra att ha framför dig under intervjun, och dela ut om någon saknar ett eget exemplar. Samma sak gäller för arbetsprover och referenser – se till att ha dem lättillgängliga, så att du kan ta fram dem under intervjun.

  • Förbered vad du ska ha på dig. Välj plagg som du trivs i, och som gör ett gott intryck.
  • Ta med block och penna. Skriv ner de frågor du har och några saker som du särskilt vill komma ihåg att nämna för arbetsgivaren.
  • Kontrollera karta och kommunikationer, så att du vet hur du tar dig dit. Ta också med arbetsgivarens kontaktuppgifter, ifall du behöver nå den du ska träffa.
  • Kom i tid och stäng av mobiltelefonen innan intervjun börjar.

JoinWorker nyhets brev

JOINWORKER

Ett jobbsite för att söka jobb, annonsera jobb, registrera  ett Cv på egen profil och lär sig mycket mer om jobben, Cv, resumé, intervju, utbildningar, kurser och hur saker och ting fungerar.

Joinworker