PostNord anställer nyanlända

PostNord anställer nyanlända   

  • PostNord har ett samarbete med Arbetsförmedlingen och We Link Sweden för att ge jobb till nyanlända som läser på SFI. Hittills har ett 30-tal personer anställts på terminalerna i Härryda och Torsvik parallellt med att de läser svenska på halvtid på SFI. Liknande satsningar planeras på paketterminalerna i Malmö och Stockholm.
  • Genom anpassade språkkrav för vissa tjänster gör PostNord fler personer i samhället anställningsbara. Jobbet passar som ett första jobb i Sverige och ger både trygghet med kollektivavtal och flexibilitet eftersom PostNord har verksamhet i hela Sverige. Det går lätt att flytta och göra samma jobb på en annan ort.
  • Projektet syftar till att bidra till integrationen på den svenska arbetsmarknaden samtidigt som det tillgodoser PostNords behov av arbetskraft och kompetens.

 

 

 

Ålder: 22 år. Bor: Radhus i Skellefteå.
Familj: Flickvän, mamma, tre bröder och en syster.
Gör: Lastbilschaufför på PostNord. Bakgrund: Flydde från Irak 2007, bodde två år i Syrien och kom till Sverige med sin familj 2009.
Stolt över: “Över allt jag har gjort, men mest är jag stolt över farsan.”
Livet om fem år: “Då hoppas jag att jag har en liten familj och att jag har klättrat upp lite på jobbet, som arbetsledare kanske.”

Zains 3 bästa tips till andra nyanlända

  1. Språket är verkligen jätteviktigt, se till att lära dig svenska så fort du kan. Titta på tv, lyssna på ljudböcker, läs på SFI
    men kombinera det gärna med ett enklare jobb eller en aktivitet där alla pratar svenska.
  2. Sitt inte bara hemma och hoppas på det bästa, se till att aktivera dig för att bidra till det svenska samhället. Vi får skolmat, plogade vägar och vård som vi aldrig kunnat drömma om i Irak. Att direkt vara med och bidra är ett bra sätt att integrera sig. Alla i min familj pluggar eller har fasta jobb i Sverige och det är viktigt tycker jag.
  3. Se till att ha viljan, för då klarar man vad man vill.
Lediga jobb hos PostNord

JoinWorker nyhets brev

JOINWORKER

Ett jobbsite för att söka jobb, annonsera jobb, registrera  ett Cv på egen profil och lär sig mycket mer om jobben, Cv, resumé, intervju, utbildningar, kurser och hur saker och ting fungerar.

Joinworker